Учени от Техническия институт по физика и химия към Китайската

...
Учени от Техническия институт по физика и химия към Китайската
Коментари Харесай

Китайски учени разработиха нов нисковъглероден строителен материал, вдъхновен от морски червеи

Учени от Техническия институт по физика и химия към Китайската академия на науките, въодушевени от морски червеи, са създали нов нисковъглероден строителен материал, предлагащ капацитет за икономисване на сила и понижаване на излъчванията в строителния бранш. Резултатите от проучването са оповестени в списание Matter.

„ Традиционните строителни материали въз основата на цимент употребяват доста сила в индустриалния развой и в това време генерират доста въглеродни излъчвания, тъй че създаването на нови нисковъглеродни строителни материали е от огромно значение “, сподели Уан Шутао, съавтор на проучването и участник в плана.

Морските червеи Phragmatopoma californica има неповторим метод към построяването на жилищата си, които наподобяват пясъчни крепости. Те свързват пясъчни зърна или части черупки благодарение на слепващ секрет, и наблюдавайки ги, откривателите са създали нов строителен материал, употребявайки лепило на естествена основа. Новият материал може да се създава при ниски температури и атмосферно налягане.

Според изследването, строителният материал е повсеместен, като е използван за разнообразни вещества, като необитаем, морски пясък, бетонна шлака, въглищна сгурия и минерални останки. Той също по този начин има добра механична продуктивност, неповторима опция за преработване, свойства срещу атмосферни въздействия и мащабируемост.

„ Тези изключителни цялостни характерности разрешават новия материал да бъде обещаващ при строителството на нисковъглеродни структури от последващо потомство “, споделя Уан Шутао.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР