Участието на Шарл Леклер в уикенда за Гран При на

...
Участието на Шарл Леклер в уикенда за Гран При на
Коментари Харесай

Леклер няма да променя стила си на пилотиране

Участието на Шарл Леклер в уикенда за Гран При на Маями бе белязано от две произшествия в бързите завои в края на първия бранш. Първата неправилност на монегаска пристигна във втората свободна подготовка, а близо 24 часа по-късно той още веднъж се озова в защитните стени, този път в решителните минути на квалификацията.
 Леклер: Колата ни е прекомерно сензитивна към вятъра Леклер: Колата ни е прекомерно сензитивна към вятъра
Въпреки тези две неточности водачът на Ферари не обмисля да промени своя нападателен жанр на пилотиране, само че призна, че ще би трябвало да се управлява малко повече, изключително в третата фаза на квалификацията.

„ Не мисля, че би трябвало да трансформирам стила си. Но в това време ще би трябвало да подобавам малко по-различно към третата част на квалификацията, изключително в уикенди като този.

„ В последна сметка се случи каквото се случи. Малко или доста самичък се сложих в това състояние, тъй като желаех доста нападателни настройки за квалификацията. Знаейки, че имам тези настройки аз се пробвах да извлека максимума от колата. Може би прекалих малко и ще работя върху това “, изясни Леклер.
 Ферари: Трябва да жертваме квалификациите, в случай че желаеме да се борим с Ред Бул Ферари: Трябва да жертваме квалификациите, в случай че желаеме да се борим с Ред Бул
В момента монегаскът е може би най-хубавият квалификатор във Формула 1, защото от началото на предходната година точно той има най-вече извоювани квалификации. Леклер бе най-бърз в 11 от провелите се 27 квалификации от старта на сезон 2022 и признава, че постоянно поема огромни опасности в летящите си обиколки, с цел да компенсира минусите на колите на Ферари.

„ Знам, че в третата подготовка поемам доста опасности. Когато се върна към Баку, да там позволих неточност (в квалификацията за спринта), само че тя беше във втората обиколка, когато гумите към този момент бяха прегрели, не е същото. По-ядосан съм на грешките в Маями, тъй като в Баку направих един относително чист уикенд.

„ Много, доста съм сърдит на себе си. Мисля, че това от една страна се дължи на обстоятелството, че поемам доста опасности, тъй като знам, че в този момент изоставаме от Ред Бул. Но въпреки това в Маями имах и доста нападателни настройки “, сподели Леклер.

След своята злополука в Маями той започва надпреварата в Южна Флорида от седмата позиция, на която и финишира в неделния ден. След първите пет кръга за годината монегаскът заема седмото място в класирането при водачите с актив от едвам 34 точки. Миналата година по същото време Леклер бе водач в подреждането със 104 пункта.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР