Убийството на 44-годишния Пейо Пеев, намерен мъртъв в полуопожарен автомобил

...
Убийството на 44-годишния Пейо Пеев, намерен мъртъв в полуопожарен автомобил
Коментари Харесай

Бивша служителка на МВнР и чиновничка в община Бургас са обвинени за убийството в София

Убийството на 44-годишния Пейо Пеев, открит мъртъв в полуопожарен автомобил до хижа " Алеко ", се оказа породено от майка и щерка - служителки в държавната и общинската администрация.

По-възрастната жена Красимира Трифонова е някогашен консул на България в Тайланд, настояват Българска национална телевизия и bTV, като цитират своя информация.

Трифонова е упрекната като физически причинител на закононарушението. Прокуратурата счита, че тя е удушила Пеев в автомобил на ул. " Елемаг " в квартал " Изток " в София.

Нейната щерка Габриела Славова-Пеева (33 г.) е съучаствала, като е пречила на мъжа да излезе от колата. По-късно други двама души са помогнали на майката и дъщерята да закарат автомобила на Витоша и да опитат да го опожарят, с цел да прикрият следите.

Габриела Славова-Пеева е шеф отдел в община Бургас, излиза наяве от информацията на двете национални малките екрани. Името ѝ съответствува с ръководителя на отдел " Превенции и юношески политики " в администрацията.

Тя участва на последно място в листата на " Продължаваме промяната " от МИР Бургас на парламентарните избори през ноември 2021 година Листата в района се води от Константин Бачийски - водач на партньорската партия " Средна европейска класа ".

Според първичните данни на следствието - Славова и Пеев са били в процедура по бракоразвод, като са спорили за попечителството на децата, както и за бащинството на второто дете. Отново по неофициална информация на bTV и Българска национална телевизия - за наставнически права върху бебето претендирал и " някогашен народен представител ".

Габриела Славова е пусната с по-лека мярка " домакински арест " с решение на съда.

Майка ѝ Красимира Трифонова остава с непрекъсната мярка " задържане под стража ", до момента в който тече следствието на тежкото закононарушение.

Стажът на Трифонова като посланик в Тайланд датира от интервала на Тройната коалиция. Името ѝ беше обвързвано със скандал през 2010 година, откакто тя подаде сигнал за полов тормоз против тогавашния дипломат Камен Величков.

Величков беше отзован и отхвърлен за хипотетични дисциплинарни нарушавания. През 2011 година обаче Комисията за отбрана от дискриминация отхвърля обвиняванията на Трифонова против някогашния дипломат като неоснователни.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР