Twitter е задлъжнял, търпи загуби и бъдещето му не е

...
Коментари Харесай

Twitter може да фалира, предупреди Илон Мъск


Twitter е задлъжнял, търпи загуби и бъдещето му не е несъмнено, счита освен Илон Мъск
(снимка: CC0 Public Domain)

Продължава напрежението към обществената мрежа Twitter, откогато Илон Мъск стана неин притежател. Не е изключено компанията да банкрутира, предизвести милиардерът, като посочи, че е продал акции на Tesla, с цел да я избави.

Изтичането на рекламодатели и забележителното дългово натоварване заплашват с банкрут Twitter, съгласно послание на Мъск към чиновниците на компанията, на което се базират Блумбърг и CNBC. Новият притежател има намерение да избегне сходен процес освен посредством фрапантни бизнес промени, само че и посредством средствата, които получи от неотдавнашната продажба на акции на Tesla. В същото време високопоставени водачи не престават да напущат обществената мрежа.

Сред ограниченията, ориентирани към стабилизиране на финансовите потоци на Twitter, се загатват скорошното фрапантно понижаване на личния състав наповина. Леа Киснер, която отговаряше за осведомителната сигурност, напусна Twitter тази седмица. По-рано сходна стъпка започнаха Деймиън Киърън, който отговаряше за сигурността на данните, и Мариан Фогърти, която следеше за спазването на законовите условия от Twitter.

Напускането на водачи идва в неприятен миг за компанията. Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати загатна, че активността на Илон Мъск като началник на Twitter не може да изпадне от правното поле и в случай че се наложи, той ще би трябвало да дава отговор за дейностите си според закона. Някои от анонимните чиновници на Twitter показаха угриженост в съответните им общности по отношение на опцията компанията да получи многомилиардни санкции вследствие на дейностите на новия водач.
още по темата
Илон Мъск получи Twitter със съществено дългово задължение и в обръщението си към чиновниците той акцентира значимостта на бързото разширение на абонамента Twitter Blue за $8 на месец, което ще понижи зависимостта на компанията от приходите от реклама и ще усили каузи на приходите от абонамент до 50% от общите доходи.

Мъск има намерение също да понижи оперативните разноски. Персоналът, който остава на работните си места, апропо, към този момент няма да получава безвъзмездна храна. Възможността за отдалечена работа за неопределен срок за искащите отпадна – Мъск даже е подготвен персонално да интервюира всеки претендент за поддържане на тази форма на работа.

От 13 милиарда $ дълг на Twitter, 1,2 милиарда $ би трябвало да бъдат изплатени през идващите 12 месеца, а към края на юни компанията е генерирала не повече от 1,1 милиарда $ паричен поток месечно, тъй че е в несигурна финансова позиция.

В началото на ноември, след привършване на придобиването на Twitter, Мъск продаде акции на Tesla за 3,95 милиарда $, като твърди, че е направил това, с цел да избави обществената мрежа. В обръщението си към чиновниците той съобщи, че Twitter може да загуби няколко милиарда $ годишно.

Външни специалисти правят оценка вероятните загуби на 3 милиарда $ годишно. По-рано Мъск сподели, че Twitter губи 4 милиона $ дневно, като по този метод се пробва да оправдае съкращаването на половина на личния състав.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР