Словашкият премиер Роберт Фицо е с опасност за живота след

...
Словашкият премиер Роберт Фицо е с опасност за живота след
Коментари Харесай

Фицо е получил кръвоизлив в коремната кухина, партия Smer направи официално изявление

Словашкият министър председател Роберт Фицо е с заплаха за живота след опита за ликвидиране, заяви неговата партия  Smer .

" Днес бе осъществен опит за убийството на Роберт Фицо. Той беше ранен няколко пъти и е с заплаха за живота ", се показва в известието.

От партията прецизираха, че " околните часове " ще бъдат решаващи.

Атентатът против Фицо беше осъществен в град Гандлова, на 190 километра от Братислава, където се организира държавно съвещание. Премиерът излезе пред тълпата, в този миг се чуха изстрели.

Според словашката " Правда " Фицо е ранен в гърдите и корема. Той е получил кръвоизлив в коремната празнина.

Reuters оповестява, че му е оказана първа помощ в локална клиника и по-късно е превозен " до здравно заведение от по-високо равнище ". " Правда " посочи, че политикът е бил откаран с хеликоптер в Братислава. Според други източници той първо е бил приет в болница в реанимацията на болница в регионалния център Банска Бистрица.

Медиите оповестяват, че политикът е бил в схващане, когато е бил откаран в болничното заведение, виталните му функционалности са били нормализирани.

Нападателят е арестуван на място. Това е мъж, роден през 1953 година, отбелязва Denník N. Той е стрелял от законно записано късоцевно оръжие.

Много европейски политици осъдиха опита за ликвидиране. Сръбското издание Vecernje Novosti, базирайки се на източник, писа, че сръбският президент Александър Вучич и унгарският министър председател Виктор Орбан ще посетят словашкия министър председател в идващите дни.

Избраният президент на Словакия Петер Пелегрини прекъсна задграничното си пътешестване и се завръща в Братислава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР