71-годишният мъж, стрелял по словашкия премиер Роберт Фицо е бил

...
71-годишният мъж, стрелял по словашкия премиер Роберт Фицо е бил
Коментари Харесай

Атентаторът, стрелял срещу Фицо, искал да създаде партия срещу насилието, бил и поет

71-годишният мъж, стрелял по словашкия министър председател Роберт Фицо е бил член на литературния клуб " Дъга " в Левице и е писал стихове. Преди осем години той оповестил в интернет, че събира подписи за основаване на политическа партия " Движение против насилието ", пише Denník N. Той е работил и като охранител в търговски център. 

" Насилието постоянно е реакция на хората, като форма на изложение на елементарното неодобрение от положението на нещата. Нека бъдем недоволни, само че не и насилствени! ", написа той тогава.  

Информацията за здравословното положение на Роберт Фицо е под ембарго. Според локалната телевизия " Маркиза " на медицинския личен състав в незабавното поделение в Банска Бистрица са били отнети мобилните телефони. Фицо е минал през компютърна томография. Не е известно какви други проучвания са му били направени.

Словашкият министър-председател все се намира в операционната зала на болничното заведение в Банска Бистрица. Роберт Фицо беше прострелян в сряда в град Ханлова, пред локалния Дом на културата, където е отивал за среща със свои поддръжници. Чути са били четири изстрела. Местни медии потвърдиха информацията, че нападателят е арестуван. Нападателят на Фицо е от Левице. Стрелял е с револвер, написа Denník N. Словашкият министър-председател е с заплаха за живота.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР