Твърде малко вероятно е да се намерят инвеститори за АЕЦ

...
Твърде малко вероятно е да се намерят инвеститори за АЕЦ
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Твърде малко вероятно е да се намерят инвеститори за АЕЦ „Белене“


Твърде малко евентуално е да се намерят вложители за АЕЦ „ Белене “, тъй като няма метод планът да бъде печеливш при пазарни условия. Въпросът е кой ще поеме загубата. Това сподели някогашният стопански министър Трайчо Трайков в ефира на БТВ.

„ Ако се появи вложител, ще би трябвало някой да покрие загубата или ползата няма да е стопански. Енергетиката се движи в напълно нова посока. Изграждането на нова нуклеарна мощ освен, че няма да е печеливша тактика, а даже ще ни пречи “, счита той.

Във финансите има термин „ потънали разноски “, планът за АЕЦ „ Белене “ е прегледен образец, съобщи Трайков. Той добави, че е по-разумно да не се вършат повече разноски, за нещо, от което няма да си върнем вложенията. „ Ще сме се сдобили с нещо огромно и пречещо на енергетиката. Каквато и цена да вземем в този момент за тези активи ще е по-добре от нищо “, разяснява някогашният стопански министър.

Трайчо Трайков разяснява и следствието, което тече по отношение на него. „ Все още не знам в какво съм упрекнат. Ощетил съм страната, само че не е ясно с какво. Очевидно главната цел на обвиняването е да ме тормозят с блокирането на активи “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР