Турция категорично осъди споразумението между Израел и Бахрейн за нормализиране

...
Турция категорично осъди споразумението между Израел и Бахрейн за нормализиране
Коментари Харесай

Турция заклейми споразумението между Израел и Бахрейн

Турция изрично осъди съглашението сред Израел и Бахрейн за нормализиране на връзките, определяйки го като " нов удар " за палестинската идея, осведоми " Франс прес ".

Американският президент Доналд Тръмп през вчерашния ден разгласи " мирното съглашение " сред Израел и Бахрейн, който става втората арабска страна, която възстановява връзките с някогашния си зложелател за по-малко от месец.

Турското външно министерство посочи, че Анкара е " обезпокоена " от този ход и " изрично осъди " съглашението.

" Стъпката ще бъде нов удар за напъните за отбрана на палестинската идея и в допълнение ще насърчи Израел да продължи своите противозаконни практики по отношение на Палестина и опитите му да направи окупацията на палестинските територии непрекъсната ", се акцентира в изказване на турското външно ведомство.

Според него този ход е в несъгласие с уговорките според Арабската мирна самодейност, която приканва за цялостно отдръпване на Израел от палестинските територии, окупирани след 1967 година, и Организацията за ислямско съдействие.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, ревнив мохамеданин, е безапелационен бранител на палестинските права, като постоянно подлага на критика израелската политика в Западния бряг.

След съглашението от предишния месец сред Обединените арабски емирства и Израел, Ердоган предизвести, че Турция в отговор може да прекрати дипломатическите връзки с страната от Персийския залив.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР