Турция финализира регулациите за криптоактиви. Това съобщи днес турският министър

...
Турция финализира регулациите за криптоактиви. Това съобщи днес турският министър
Коментари Харесай

Турция финализира регулациите за криптоактиви

Турция завърши регулациите за криптоактиви. Това заяви през днешния ден турският министър на финансите и държавната хазна Мехмет Шимшек, представен от Анадолската организация.

Целта на регулациите е да се понижи рискът от търговия с криптоактиви, както и да се спомага на страната да бъде извадена от така наречен „ сив лист " на интернационалния орган за наблюдаване на финансовите закононарушения, сподели Шимшек.

Платформите за търговия с криптоактиви ще бъдат лицензирани от Съвета за финансовите пазари, ще има условия за създателите и мениджърите, сподели Шимшек.

Бумът на цифровите валути в Турция се дължи на продължаващата години наред двуцифрена инфлация, която през предишния месец бе към 65 на 100, а турската лира загуби над 80 на 100 от цената си по отношение на $ за последните пет години, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Основната ни цел при регулирането на криптоактивите е да създадем по този начин, че тази сфера да стане  по-безопасна и да се отстранен вероятните опасности. Нашият метод не е рестриктивен, сподели Шимшек.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР