Остават четири дни до крайния срок за подаване на данъчни

...
Остават четири дни до крайния срок за подаване на данъчни
Коментари Харесай

Два дни до изтичане на срока за подаване на данъчни декларации

Остават четири дни до крайния период за подаване на данъчни заявления – 30 април, само че от Националната организация за приходите (НАП) към този момент се похвалиха, че по отношение на предходната 2023 година регистрират близо 10% растеж на регистрираното.

От Национална агенция за приходите изясняват засилената интензивност с имейлите – напомняния, които те изпращат до данъкоплатците. В тях се показва, че получателите на известието имат задължението да подадат декларациите си и в случай че имат налог за довнасяне, да го създадат, изясни в ефира на БНР Анна Митова, която дава отговор за връзките в приходната организация.

Тя добави, че обичайно интензивността в подаването на данъчните заявления се ускорява в края на данъчната акция, само че неотдавна – с всяка последваща година хората по-често си подават декларациите при започване на година, защото данните им към този момент са попълнени в системата и те единствено би трябвало да ги потвърдят.

Анна Митова посочи, че в случай че сте си подали декларацията в период, само че не сте си внесли дължимия за довнасяне налог до 30 април, ще дължите рента за просрочие.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР