В White Tears (2017), историята на двама млади бели мъже,

...
В White Tears (2017), историята на двама млади бели мъже,
Коментари Харесай

Blue Ruin от Хари Кунзру — когато артистите и капитализмът се сблъскват

В White Tears (2017), историята на двама млади бели мъже, които фалшифицират от дълго време загубен блус номер от 20-те години на предишния век, Хари Кунзру се заема с мъчителните тематики на Американски расови връзки, културно заграбване и митът за бялата непорочност. Той последва това с Red Pill (2020), в който публицист от Бруклин, стипендиант в Германия, е засмукан в заешка дупка, до момента в който президентството на Тръмп се задава.

Сега Blue Ruin преглежда разликите в благосъстоянието и привилегиите през първата година от пандемията Covid-19. Въпреки че всеки от тези романи може да се чете изолирано, те образуват едва обвързвана трилогия, която показва панорамен портрет на обществените, морални и естетически рецесии, обсадили модерна Америка.

Джей и Роб се срещат като студенти по изкуства в Англия в средата на 90-те години. Малко откакто са се дипломирали, в затворена механа в Shoreditch, където всички са „ раздразнени от евтини тройки и ужасяващ лондонски кокаин “, те срещат Алис – „ н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР