Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Русия е предложила

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Русия е предложила
Коментари Харесай

Чавушоглу: Русия предложи дата за срещата на външните министри на Турция и Сирия, тя не устройваше Анкара

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че Русия е предложила дата за среща на външните министри на Турция и Сирия, само че тази дата не устройва Анкара.

„ Русия направи предложение, само че тази дата не ни устройва. Сега работим върху нова дата. Все още би трябвало да създадем подготовка преди министерската среща “, цитира Чавушоглу телевизионният канал Habertürk.

Мевлют Чавушоглу уточни, че подготовката включва съвещания посредством Министерството на защитата, разузнаването и други структури.

" Работи се за реализиране на съответни резултати. Така че това не са еднократни срещи. И от тристранните срещи Турция - Сирия - Русия не би трябвало да се чака приемането на всички решения. Това са все стъпки към уточнение нашето съдействие по чувствителни тематики “, сподели още Мевлют Чавушоглу, като означи, че „ сирийската страна е изразила подготвеност да сътрудничи за връщането на бежанците “.

Относно вероятностите за договаряния сред президентите на Турция и Сирия, Чавушоглу сподели, че " такова решение към момента не е взето " и напомни, че турският водач Реджеп Тайип Ердоган е решен да води еволюционен разговор по сирийския проблем.

" Първо ще се съберат разузнаването и Министерството на защитата, по-късно външното министерство. След това е допустима среща на водачите. Нека първо се срещнем ние външните министри и по-късно ще създадем оценка ", съобщи Мевлют Чавушоглу.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР