Турският външен министър Мевлют Чавушоглу каза днес, че Турция официално

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу каза днес, че Турция официално
Коментари Харесай

Турция официално поиска от ООН смяна на името ѝ от Turkey на Turkiye

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу сподели през днешния ден, че Турция публично е поискала от Организация на обединените нации и други интернационалните организации да трансформират името на страната му на Туркие.

„ Анкара изпрати публично писмо до всички интернационалните участници през днешния ден и чака смяната на името да стане публична тази седмица “, сподели Чавушоглу пред Анадолската организация.

Организация на обединените нации е подготвена за смяната от британската версия на " Turkey " в Turkiye” по-голямата част от интернационалната си преписка, в това число предаването на външнополитически вести, добави министърът.

Ходът за ребрандиране последва декрет, публикуван през декември от президента Реджеп Тайип Ердоган на британски, френски и немски, наред с други езици, за смяна на името на Türkiye, в това число при етикетирането на експортните артикули.

Името Türkiye " най-добре показва и показва културата, цивилизацията и полезностите на турската нация ", се споделя в указа на Ердоган.

Остават неразбираеми обаче точната причина за промяната на името на страната и времето, за което ще се случи. Държавната телевизия TRT цитира през декември публикация за " нежеланата " конотация на името Турция на британски, заявявайки, че то се отнася или до " огромната птица, родена в Северна Америка ", или " до обстановка, когато нещо се обърка ". /БГНЕС

Анкара / Турция
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР