Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще призове Москва да изпраща

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще призове Москва да изпраща
Коментари Харесай

Ето какво ще поиска Ердоган от Русия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще призове Москва да изпраща артикули през подкрепения от Организация на обединените нации кулоар в Черно море, когато се срещне с съветския президент Владимир Путин идната седмица, с претекста да държи Русия ангажирана в съглашението, заяви Ройтерс, базирайки се на турската телевизия Хабертюрк, съобщи Българска телеграфна агенция.

Експортният кулоар цели да предотврати световна рецесия с хранителни артикули, като подсигурява безвредното прекосяване на кораби към и от украински пристанища, позволявайки им да транспортират десетки милиона тонове зърно, което бе блокирано от съветското навлизане. Путин в сряда подмятна концепцията съглашението да бъде лимитирано, защото се доставят зърно, други храни и торове по-скоро за Европейския съюз и Турция, а не за бедните страни. Споразумението, подписано от Украйна, Русия, Турция и Обединените народи, улеснява също и съветския експорт. Но Москва споделя, че западните страни не вършат задоволително, с цел да облекчат логистичните усложнения, пред които са изправени съветските кораби заради техните наказания.

" Както сподели господин Путин, тези кораби (използващи коридора) отиват или в развитите, или в разрастващите се страни. Може би по тази причина господин Путин не доставя съветски артикули. Разбира се, на нашата среща в Самарканд ще го помолим да изпраща съветски артикули през коридора с кораби “, е представен да споделя Ердоган. " Ако стартира да идва съветско зърно, ние ще изпратим това зърно, други артикули, всичките, до момента в който стигнат до тези небогати африканци
страни ", сподели турският президент.

Ердоган и Путин ще проведат диалози в коридорите на среща на върха на водачите на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в Узбекистан на 15-16 септември. Сппоред турския президент Путин е прав да се оплаква, че зърното отива в богати страни. Базираната в Истанбул координационна група, която следи договорката, споделя, че 30 % от товарите са отишли ​​за хора в страни с ниски и по-ниски от междинните приходи. " Има доста страни в сложна обстановка, изключително в Африка, които би трябвало да прегърнем и да изпратим тези артикули допустимо най-скоро “, сподели още Ердоган.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР