Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с президента

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с президента
Коментари Харесай

Ердоган и Путин разговаряха по телефона

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган беседва по телефона с президента на Русия Владимир Путин преди церемонията за зареждането на първото нуклеарно гориво в АЕЦ " Аккую " - първата турска атомна електроцентрала, която е изграждана от " Росатом " в турския окръг Мерсин, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.
Прочетете още
Според изказване на Дирекцията по връзките на турското президентство по време на диалога са били разисквани връзките сред Турция и Русия и районни въпроси.

Президентът Ердоган е благодарил на съветския президент Путин за приноса му за АЕЦ " Аккую ".

Обсъдени са били също развоят на войната в Украйна и дейностите във връзка със съглашението за износа на зърно през Черно море, показва Дирекцията по връзки на Ердоган. Двамата президенти са разговаряли и по тематиката за Сирия.

Владимир Путин е предал на президента Ердоган, който през последните дни страда от стомашно-чревни недоволства, пожелания за скорошно излекуване.

Телефонният диалог се е провел в наличието на вицепрезидента Фуат Октай, представителя на президента Ибрахим Калън и ръководителя на Националната разследваща организация Хакан Фидан, отбелязва ТРТ Хабер.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР