Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази надежда, че срещата на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази надежда, че срещата на
Коментари Харесай

Ердоган обвини Запада, че е изоставил Украйна и че води лов на вещици спрямо руския народ

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази вяра, че срещата на министрите на външните работи на Украйна и Русия на следващия ден в Анталия ще открехне вратата към помирение, съобщи турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

Ердоган акцентира, че Турция следва кардинален и съзнателен метод във връзка с войната в Украйна. Той уточни, че страната му се грижи за тези, които са потърсили леговище от военните дейности в Турция. Президентът също по този начин подлага на критика разграничаването на бежанците въз основа на вяра, генезис или цвят на кожата, като акцентира, че сходен нрав няма никаква връзка нито с хуманността, нито с цивилизоваността.

" Във войната и враждуващите изрично няма печеливш ", сподели още Ердоган на съвещание на парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

" Проблемът Русия-Украйна би трябвало да се позволи посредством дипломация ", акцентира той.

Ердоган дефинира като безскрупулност протичащото се в Украйна и добави, че " без значение от преживяваната драма Западът не си мърда пръста ".

" Те само дават доста препоръки ", съобщи Ердоган.

" Когато става дума за личните им ползи, тези, които подвигат света на крайник, следят отдалеко към този момент 11 години жестокостите в нашия район. Не одобряваме както изоставянето на Украйна, по този начин и практиките, наподобяващи лов на вещици, по отношение на съветския народ, съветската литература, възпитаници, хора на изкуството. Тези фашистки практики хвърлят сянка върху законната битка на украинския народ ", акцентира Ердоган.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР