Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган: С Путин сме на едно мнение за удължаване на споразумението за зърнения коридор

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи през днешния ден, че с съветския водач Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През са на едно и също мнение по въпроса за удължаването на договорката за зърнения кулоар през Черно море, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Срокът на договорката, който беше продължен няколко пъти до момента, изтича на 17 юли.

" Подготвяме се да посрещнем господин Путин в Турция през август. Споделяме едно и също мнение за удължаването на (сделката за) зърнения кулоар през Черно море. Г-н Гутериш от Организация на обединените нации (генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно, бел.ред.) изпрати писмо до господин Путин. Надявам се, че с това писмо с нашите и съветските взаимни старания ще осигурим удължаването на периода на зърнения кулоар ", съобщи Ердоган, представен от държавната турска телевизия ТРТ Хабер.

Европейската комисия оказва помощ на Организацията на обединените народи и Турция в напъните им да се опитат да удължат периода на зърнената договорка и е отворена да " изследва всички решения ", съобщи през вчерашния ден представител на Европейския съюз, представен от Ройтерс.

Доставките на зърно се правят според съглашение, подписано в Истанбул на 22 юли м. година сред Турция, Руската федерация, Украйна и Организация на обединените нации, предвиждащо безвреден кулоар за експорт на зърно и хранителни артикули от украински пристанища.

В Истанбул бе открит Съвместен координационен център, който инспектира товарите. Поредното удължение на съглашението не е несъмнено поради възражения на Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР