Експериментите във властта са рисково занимание, което рядко води до

...
Експериментите във властта са рисково занимание, което рядко води до
Коментари Харесай

Проф. д-р Костадин Ангелов: Водоснабдяване, туризъм и ново бъдеще за затворената жп гара са сред приоритетите на ГЕРБ-СДС за Елена

Експериментите във властта са рисково занятие, което рядко води до триумф. Критично значими са опитът, експертизата и приемствеността в ръководството. ГЕРБ- го демонстрира сполучливо в локалната власт - развиването на община Елена, макар разтърсванията в страната, можеше да бъде добър урок за управниците през последните три години. И може би те щяха да се поучат, в случай че бяха държавници, а не ГМО-политици.

Тази оценка даде лидерът на листата на ГЕРБ- за Велико Търново и района проф. доктор. Елена също има своя заслужен представител измежду претендентите за 50-о Народно заседание -  икономистът Стефан Минчев, шеф на водоснабдителното сдружение за региона и общински консултант. За да бъдат обаче целите за града, общината и за целия район в дневния ред на страната, е нужна безапелационна победа на ГЕРБ- на парламентарните избори на 9 юни, с цел да се образуват болшинство и държавно управление, които да рестартира развиването на България, спряло през май 2021-а година.

Достъп на жителите до здравни услуги, обезпечаване на задоволително питейна вода за всички обитаеми места, основаване на условия за още по-добро развиване на туризма и дейно ръководство на отпадъците са водещи цели за Еленския край, които проф. Ангелов и Стефан Минчев ще отстояват в новия парламент.

Основата е сложена - дружно с локалната власт и поддръжката на Общинския съвет в Елена към този момент интензивно се работи по решение на водния проблем. На край е планът за в допълнение водоснабдяване на село Майско и проектите са до тази есен едно от най-големите села в Еленска община да не помни за дефицита на питейна вода. Работи се по разработките за в допълнение водоснабдяване на с. Буйновци и за еленските квартали „ Усое, „ Новачкини “ и „ Пърчевци “. Проектира се и замяна на Бадевския тръбопровод и неговото разширение, тъй че 14-километровата мрежа да обезпечи задоволително и качествено водоснабдяване на селата западно от Елена и за елементи от града. С решаването на водния проблем ще се даде спомагателен подтик за развиване на Еленския балкан като туристическа дестинация, а за финансирането на водопроводите ще се разчита на новото държавно управление, откакто ГЕРБ- завоюва парламентарните избори. Един виновен кабинет би оказал помощ за пречиствателна станция за отпадни води и довеждащ колектор – различен проблем за Елена, неглижиран от страната през последните три години.

С поддръжката на ГЕРБ- и дейната работа на локалната власт и на кмета Дилян Млъзев са факт стадионите в Елена, с. Майско и с. Константин, детските площадки и младежкия център в постройката на остарялата поликлиника, изработен е главен ремонт на учебното заведение в Елена, актуализирани са общински пътища и улици, рекултивирано е депото за боклуци, разширено е учебното заведение в с. Майско, а изгорялото учебно заведение в Елена към този момент е съвременна художествена изложба.

Продължава дейната работа по инфраструктурни планове, а с финансовата поддръжка на страната, обезпечена по времето на последното държавно управление на ГЕРБ- с министър председател  Бойко Борисов, въпреки и след три години закъснение, ремонтът на пътя Поликраище – Елена – Сливен в 12-километровия сектор от Златарица до Елена въпреки всичко започва. Въпреки тоталното неуважение на ръководството на „ Промяната “ към Велико Търново, Елена, целия район и Северна България.

Съдбата на рушащата се жп гара в Елена е най-големият проблем, откакто държавното управление на Кирил Петков през 2022 година отхвърли да трансферира собствеността на гарата на общината, с цел да се развие теренът в извънредно нужните за възрожденския град буферен паркинг, посетителски и търговски център с щандове на производители на локални кулинарни деликатеси, зали за дегустации и за мултимедийно показване на забележителностите на територията на общината.

През годините Община Елена води договаряния с Министерството на превоза, с цел да придобие безплатно собствеността върху два от поземлените парцели, включващи общо три здания в тях, с цел да бъдат употребявани в полза на локалната общественост и в поддръжка на икономическото развиване на региона. През 2020 година след решение на Общинския съвет кметът на община Елена насочи публично искане към Министерството на превоза и известията за безплатно прекачване правото на благосъстоятелност върху парцелите – частна държавна благосъстоятелност, с предоставени права на ръководство на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “. Първоначално бе получено позитивно мнение от генералния шеф на НКЖИ, само че с встъпването си в служба държавното управление на Кирил Петков разгласи, че ще възражда жп линията. След което не се случи нищо – нито за жп линията, нито пък за прекачване на парцелите, които не престават да се разрушават.

След изборите ще имаме нов късмет да станем притежатели на гарата и да осъществяваме този значим за общината капиталов план, безапелационни са кметът на Елена Дилян Млъзев, лидерът на листата на ГЕРБ- проф. и локалният претендент на депутат Стефан Минчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР