Турският национален авиопревозвач Търкиш Еърлайнс (Turkish Airlines) обяви днес, че

...
Турският национален авиопревозвач Търкиш Еърлайнс (Turkish Airlines) обяви днес, че
Коментари Харесай

Близо 240 отменени полета от Истанбул заради лошо време

Турският народен авиопревозвач Търкиш Еърлайнс (Turkish Airlines) разгласи през днешния ден, че анулира заминаването и идването на 238 полета на интернационалното летище в Истанбул, планувани за 5 и 6 февруари, заради неприятни метеорологични условия. Това се споделя в изказване на превозвача в обществените мрежи, представено от ТАСС.

" Обръщаме внимание на нашите пасажери, които възнамеряват тръгване или идване от летище " Истанбул ". Поради предстоящите неподходящи метеорологични условия 238 излитащи/пристигащи полета на летище " Истанбул " на 5 и 6 февруари са анулирани в границите на ограничаващите ограничения на локалните управляващи ", се споделя в изказването.

От летището прецизират, че става въпрос за 166 интернационалните и 72 вътрешни полета.

Миналия петък самолетната компания предизвести за вероятни промени в графика на заминаващите и идващите полети заради изобилния снеговалеж, който се чака да обхване Истанбул до 5 февруари. Компанията посъветва пасажерите авансово да ревизират положението на полетите си на уеб страницата на Търкиш Еърлайнс.

Летище " Истанбул " се намира в европейската част на турския мегаполис. В Истанбул има и летище " Сабиха Гьокчен ", което се намира в азиатската му част. Досега не са постъпвали известия за анулирани или отсрочени полети на това летище, отбелязва организацията.

В събота Главната дирекция по метеорология на Турция издаде предизвестие за неподходящи метеорологични условия и снеговалежи в 21 окръга на страната, в това число Истанбул и Анкара, от вечерта на 4 февруари.

" Според последните оценки на Главната дирекция по метеорология през днешния ден вечерта се чакат превалявания под формата на сняг в регионите на Мраморно, Егейско, Средиземно и Черно море, както и в западните, източните и югоизточните региони на Анадола (азиатската част на Турция, бел. ред.) ", се споделя в изказване на организацията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР