Турските власти глобиха TikTok с 1,75 милиона лири (93 000

...
Турските власти глобиха TikTok с 1,75 милиона лири (93 000
Коментари Харесай

Турските власти глобиха TikTok с 1.72 млн. турски лири

Турските управляващи глобиха TikTok с 1,75 милиона лири (93 000 долара) . Те показват, че компанията не е взела задоволително ограничения за отбрана на потребителите от противозаконна обработка на техните данни. Това заяви организация Ройтерс, базирайки се на Съветът за отбрана на персоналните данни в Турция (KVKK).

Съветът за отбрана на персоналните данни съобщи, че е решила да санкции компанията за това, че " не е взела всички нужни ограничения за обезпечаване на уместно равнище на сигурност за попречване на противозаконна обработка на персонални данни.

Органът за отбрана на данните добави в изказване на уеб страницата си, че TikTok би трябвало да преведе своите Условия за прилагане на турски език и да актуализира своите текстове за дискретност и политика за бисквитки в сходство с наредбите на страната.

Глобата идва на фона на възходящата интернационална угриженост по отношение на китайското приложение за шерване на къси видеоклипове и кой има достъп до неговите потребителски данни. Правителствените и приложението на телефоните на личния състав, а законопроект, който дава на президента Джо Байдън пълномощието да не разрешава TikTok.

Турция е деветата страна с най-вече консуматори на TikTok в света с към 30 милиона акаунта в платформата.
 И Европейският парламент подвигна мерника на TikTok
И Европейският парламент подвигна мерника на TikTok

От 20 март влиза в действие възбрана за изпозлване на приложението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР