Турската армия изпрати танкове към границата с Ирак тази нощ,

...
Турската армия изпрати танкове към границата с Ирак тази нощ,
Коментари Харесай

Турската армия изпрати танкове към границата с Ирак

Турската войска изпрати танкове към границата с Ирак тази нощ, заяви вестник "Дюня ", представен от ТАСС. Танковете ще бъдат ситуирани наоколо до граничния пункт Хабур в окръг Шърнак, Югоизточна Турция.

Прехвърлянето на танкове от разположената в западните елементи на страната тежка техника бе осъществено под интензивен ескорт от военни и жандармеристи, написа вестникът. "Дюня " отбелязва, че танковете ще вземат участие във военните учения, които Турция стартира в района на 18 септември, към които на 26 септември се причислиха подразделения на иракската войска.

Смята се, че с тези маневри Анкара и Багдад се стремят да покажат сериозността на желанията си на иракските кюрди, които се оповестиха за самостоятелност на референдум на 25 септември. Ръководителите и на двете страни се оповестиха изрично срещу гласуването, защото го считат за нелегитимно и нарушаващо конституцията на Ирак.

Освен това още една колона с военна техника дойде през миналата нощ в граничния със Сирия окръг Шанлъурфа, за укрепване на към този момент настоящите там подразделения на турската войска, съобщи Анадолската организация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР