Турнирът от категория АТР 250 в Буенос Айрес е един

...
Турнирът от категория АТР 250 в Буенос Айрес е един
Коментари Харесай

Дел Потро се изправя срещу свой сънародник на старта в Буенос Айрес

Турнирът от категория АТР 250 в Буенос Айрес е един от последните, на които ще успеем да забележим в игра любимеца на почитателите Хуан Мартин Дел Потро. Завръщането на аржентинеца след следващата му интервенция се очакваше с неспокойствие, само че късно в съботния ден Кулата от Тандил разгласи, че завръщането му ще бъде по-скоро прощаване, а краят на кариерата му ще настъпи след конкуренцията в Рио де Жанейро (21-27 февруари).

Жребият за шампионата в Аржентина, започващ на 7 февруари, не бе по никакъв начин благоразположен към Делпо, защото още в откриващия му мач го опълчи на шестия подложен в схемата Федерико Делбонис, който понастоящем заема 41-вата позиция в международната класация. При възможен триумф сребърният медалист от Игрите в Рио би могъл да срещне различен собствен съотечественик в лицето на Хуан Игнасио Лондеро или испанеца Пабло Андухар. Шампионът от US Open 2009 попадна в четвъртината на Фабио Фонини, който наподобява като негов най-вероятен конкурент в четвъртфиналната фаза.

Схемата се оглавява от международния №8 Каспър Рууд, който почива на старта, а във втори кръг ще се изправи против Роберто Карбайес Баена или състезател, тръгнал от квалификациите. Първият подложен играч, който би могъл да се изпречи на пътя на норвежеца, е петият в схемата Душан Лайович, с който вероятно ще се срещнат в спор за място на полуфиналите.

Водач в долната част е различен локален представител - Диего Шварцман, който започва непосредствено от втори кръг, където го чака конфликт с Хауме Мунар или квалификант, а след това има възможност да се изправи против осмия подложен Ласло Джере или Миомир Кецманович. В същата половина попаднаха още Лоренцо Сонего и Алберт Рамос Виньолас, които са измежду вероятните варианти за Шварцман на полуфинал.

ATP250 Buenos Aires singles draw, del Potro vs Delbonis is scheduled for Tuesday (evening session)
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР