Тук сме, за да опровергаем една голяма лъжа, която беше

...
Тук сме, за да опровергаем една голяма лъжа, която беше
Коментари Харесай

Кирил Петков преди делото срещу Борисов: Тук сме да опровергаем една голяма лъжа

Тук сме, с цел да опровергаем една огромна неистина, която беше в последните три месеца в българското пространство - за газовите медиатори. Лъжата, която Борисов и неговия екип изричаше е, че надали не ние сме се обогатили от газови медиатори, само че ние от самото начало казвахме, че това не е по този начин. И в този момент взехме решение, че българският съд като институция може да даде същинския отговор на българските жители. Това съобщи Кирил Петков преди делото за клюка против Бойко Борисов.

Той сподели, че искът е в размер на половин милион лв., като 10 000 е единствено първа стъпка към общата сума. 

Кирил Петков заведе дело поради изказвания на Борисов, че Петков и Василев са взимали комисионни от медиаторите за газови доставки.

В желае на Кирил Петков е записано, че са му породени неимуществени вреди, довели до накърняване на достолепието и репутацията му поради оскърбителен изказвания на Борисов.

По думите му време е да се покаже на българските жители, че не е изгубена вярата им за политици, които в действителност се борят против корупцията. Само българският съд може да даде отговор на българите за лъжите, които са свързани и със затварянето на " Мариците ", и с това, че зимата ще бъде студена и гладна, и че сме счупили бюджета - всички тези неистини би трябвало да се опровергаят, изясни Петков.

Според съпредседателя на " Продължаваме Промяната " условието за понижаване на нездравословните излъчвания в Плана за възобновяване и резистентност не е обвързано директно със затварянето на въглищните централи. Представител на Европейската комисия също съобщи, че намаляването на излъчвания не е еднакво на затваряне на въглищните централи, сподели Петков. Според него има опция да се изиска дерогация на тези условия от Европейска комисия с претекст войната в Украйна.

С разпит на очевидци продължава делото на Кирил Петков против водача на ГЕРБ Бойко Борисов. 

На първото правосъдно съвещание нито една от двете страни не се яви персонално.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР