Цитрусите са на уникално ниски цени в момента, текат и

...
Цитрусите са на уникално ниски цени в момента, текат и
Коментари Харесай

Портокали преди ядене за здраве и тонус: Какво да правим с времето в карантина - slava.bg

Цитрусите са на неповторимо ниски цени сега, текат и промоции във веригите. Портокалите са подценявани в последно време поради желания към стимулиращите имунитета против ковид лимони и грейпфрути. Истината обаче е, че съгласно последните проучвания на италианските експерти по въпросите на храненето, огласени пред първи канал на държавната телевизия РАИ, оранжевият плод е супер потребен.
Но пък се оказва, че оптималната му помощ за организма се получава не, както го хапваме всекидневно - за десерт, нито пък настрана.
Портокалът е най-популярен като ордьовър преди главното ястие. При това надалеч освен на закуска. И то, в случай че се има вяра на италианските професори, без значение дали ще бъде употребяван в класическия си тип или под формата на прясно изцеден сок.
Изяжте един оранжев плод преди обяда или преди вечерята. Ако ви се коства нетипично или необичайно, нарежете портокала в салатата, тъкмо ще спестите прибавянето на заводски оцет и ще придадете по-интересен усет. Представете си го във тип на фреш, който да добавите в зеления микс от зеленчуци, вместо балсамико или друга кисела фалшификация. Това е чудесна композиция, като се има поради и фактът, че зимните - изключително доматите, са с намалено наличие на витамини. Докато портокалите нямат този проблем. Те и през студения сезон не престават да покачват виталната сила, само че се оказва, че имат и функционалността да усъвършенстват храносмилането, както в този момент се оказва на база проучванията.
Неслучайно прецизираме храненията, с цел да разбием благодарение на резултатите от изследванията на италианските учени. Защото доста нутриционисти, изключително представящи се за такива фитнес инструктори, настойчиво настояват, че пиенето на фреш след 14 часа, не е потребно и даже може да вреди на организма. Е, това към този момент е отречено, както и мантрата, че вечеря след 18 ч. вреди на тялото ни. Това пък важи, в случай че си лягате в 21 часа. Ако обаче си лягате в среднощ, 9 вечерта е съвършеното време за вечеря - не е инцидентно, че основателите на Средиземноморската диета - хората, от които целия свят се учи на вкусно и потребно ястие - италианците, французите, испанците, португалците и нашите комшии - гърците, по традиция сядат на масата точно в 21 часа. Вече е научно потвърдено - прави са. Не си вредят.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР