Третото издание на международния фестивал на театралната миниатюра ще радва

...
Третото издание на международния фестивал на театралната миниатюра ще радва
Коментари Харесай

12 продукции от цяла Европа идват у нас за Театроскоп

Третото издание на интернационалния фестивал на театралната миниатюра ще радва дребни и огромни от 14 до 20 юни

Дванадесет спектакъла с дълготрайност от 3 до 12 минути, 7 фестивални дни и аудитория от 5 до 105 години – по този начин наподобява в числа интернационалният фестивал на театралната миниатюра „ Театроскоп “. Третото издание събира куклени актьори от Бразилия, Чехия, Португалия и България, а удоволствието от изкуството им ще споделят феновете в пет града. Събитието с уредник Art Land започва във Враца (14 юни, Драматично-куклен спектакъл, 16-19 ч). Столичани ще се потопят в света на „ Театроскоп “ на цели три местоположения – Grand Hotel Sofia (15 юни, 17 до 20 ч), „ Музейко “ (16 юни, 15-18 ч.) и ОКИ Красно село (17 юни, 17 – 20 ч. ). Следват Бургас (18 юни, Експозиционен център „ Флора “, 17 до 20 ч), Стара Загора (19 юни, Къщата на архитекта, 17 до 20 ч) и Пловдив (20 юни, Държавен куклен спектакъл, 16 -19 ч).

„ Много сме щастливи, че за трета поредна година случваме магията на „ Театроскоп “ за българката аудитория. Превърнали сме се в нещо като работилница за усмивки. Хората си напомнят, че хубостта е в дребните елементи, които постоянно подминават, заети да препускат в делника си. “, споделя основателя на „ Театроскоп “ Мария Банова. „ В основата на спектаклите е техниката Cajа Lambe, Lambe, която е позната повече в Латинска Америка и в Китай. Това е импресия, театрална обстановка или история, показана в дребна театрална кутия, с дребни кукли и предмети, съпроводени от музика, осветяване и други театрални резултати. Всяко зрелище е за един фен. Създаването му по нищо не отстъпва на напъните за една продукция за общоприета сцена. “, прибавя режисьорът на обичани спектакли като „ Малкият принц “, който от години посвещава децата в магията на ръчно направените кукли с креативните си ателиета.

В рамките на седем фестивални дни, с дълготрайност от 3 часа дневно, ще бъдат показани 12 миниатюри в кутии с разнообразни тематики и актьори. Максимално допустимият потенциал за аудитория в границите на един час е 100 индивида.

Билети ще се продават на място, като с един билет фена може да гледа четири миниатюри. Препоръчително е да отдели най-малко 30 минути, с цел да се наслаждения оптимално пълноценно на прекарването.

Проектът се осъществя с поддръжката на Министерство на културата по Програма „ Фестивали “.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР