Новият Vidin Art Festival The River“ очаква всички видинчани и

...
Новият Vidin Art Festival The River“ очаква всички видинчани и
Коментари Харесай

Светлинно шоу и балонена фиеста отново отбелязват Деня на река Дунав във Видин

Новият „ Vidin Art Festival „ The River “ чака всички видинчани и посетители на дунавския град за едно прелестно и прочувствено 4-дневно преживяване. Програмата изобилства от забавни събития, които стартират на 28 юни и свършват на 1 юли.

И през четирите дни искащите ще могат да се включат в атрактивна балонена фиеста - панорамно издигане с балон, при което откриващата се невероятна панорама към емблематичната цитадела „ Баба Вида “ няма да остави никого апатичен. Арт базарът ще предложи артикули и произведения на български производители.

Отново по отговарящ метод ще се означи и Денят на река Дунав, който съгласно подписаната спогодба за опазването й е на 29 юни. Уникално светлинно шоу с фантастично комбиниране на музика, светлинни резултати и 3D Mapping ще подарят уредниците от Община Видин и Event Masters на всички ценители на красивото. Това ще се случи върху емблемата на града на брега на реката – Баба Вида.

За най-малките фестивалът ще предложи кукления спектакъл „ Патиланско царство “ и марионетното шоу „ Цирк Мираж “, както и креативен работилници „ Направи балон и полети към фантазиите си “.
Две постановки ще зарадват феновете на театралното изкуство. „ Убийство в първа класа “ с режисьор Евгени Будинов и „ Игра за двама “ по сюжет на Иво Сиромахов и с присъединяване на Сашо Кадиев ще се показват на сцената на Летния спектакъл в средновековната видинска цитадела. За почитателите на седмото изкуство „ Кино под звездите “ на крепостта Баба Вида ще сервира „ Пулсът на танца “ с режисьор Георги Костов.

Vidin ART Festival „ The River ” е събитието на 2024 година, което не би трябвало да пропускате. Фестивал – приятност за душата и сетивата!

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР