В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската

...
В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската
Коментари Харесай

Върви, народе... – специално студио на БНТ, посветено на 24 май

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност обичайният за Българската национална телевизия тематичен блок стартира в 9:00 ч. по Българска национална телевизия 1 и ще продължи до обедната емисия „ По света и у нас “.

Водещи на специфичното студио „ Върви, народе... “ на 24 май ще бъдат Поли Златарева и Димитър Стоянович, а настроенията и тържествената гала пред Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “ ще наблюдава Аделина Радева.

Още обичани лица на Българска национална телевизия ще предават празничните шествия от цялата страна – в Благоевград ще бъде Драгомир Драганов, във Варна – водещата на „ Отблизо “ Боряна Граматикова, а водещата на „ Библотеката “ Анна Ангелова ще покаже атмосферата в Пловдив.

Как чества България? Кой ни въодушевява и с какво се гордеем? Сред гостите на предаването „ Върви, народе... “ ще бъдат ректорът на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ проф. доктор Георги Вълчев, преподаватели с отношение към литературата, писатели, учители, възпитаници и студенти със специфични оценки.

По традиция на 24 май Българската национална телевизия ще излъчи онлайн от Театър „ Българска войска “ формалната гала по връчването на годишните награди за театрално изкуство „ АСКЕЕР 2024 “. Прякото предаване на събитието стартира в 20:40 ч. по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 4.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР