Сдружение Екопрограма, Община Царево и СУ Н. Й. Вапцаров проведоха

...
Сдружение Екопрограма, Община Царево и СУ Н. Й. Вапцаров проведоха
Коментари Харесай

Дискусия за разумното шофиране се проведе с абитуриентите в Царево по проекта По-полека

Сдружение „ Екопрограма ”, Община Царево и СУ „ Н. Й. Вапцаров ” организираха полемика с зрелостниците от морския град под надпис „ Шофирай рационално без приложимост на алкохол и опиати! ”, на която участваха и чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Срещата бе отдадена на пътната сигурност и е част от плана към ММС – „ По-полека! Спаси живота си, не бързай ”.

Служители на Министерство на вътрешните работи се обърнаха към бъдещите водачи, които са на прага на началото на своя зрял живот, с послание за смисъла на виновното шофиране. Те акцентираха на заплахите от шофиране под въздействието на алкохол и опиати и дадоха на практика препоръки по какъв начин да останат в сигурност на пътя.

Всеки от участниците получи образец от книгата на Георги Стоев „ Остани жив ”.

Чрез това събитие уредниците се надяват да вдъхнат възприятие за отговорност на младите водачи, да ги насърчат да възприемат привички за безвредно шофиране и по този метод да понижат броя на произшествията и смъртните случаи по пътищата. Съвместните старания на съдружие „ Екопрограма “, община Царево, учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ и ММС акцентират уговорката на общността да предизвиква сигурността на пътя и да пази живота на младите си поданици.

Дискусията е част от Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта (2023-2025) на Министерство на младежта и спорта по план „ По-полека! Спаси живота си, не бързай ” (НПИМД № КО2-116/2023, контракт № 25-00-78/01.12.2023 г.).

създател: СЛАВА
...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР