Церемонията ще бъде излъчена на живо на 19 февруари от

...
Церемонията ще бъде излъчена на живо на 19 февруари от
Коментари Харесай

Филмовите награди БАФТА 2023 – за първи път в българския ефир

Церемонията ще бъде излъчена онлайн на 19 февруари от 21:00 ч. по KINO NOVA

 

9 февруари 2022 година, гр. София. Престижните награди БАФТА 2023 на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) стават част от филмовия канал KINO NOVA. На 19 февруари в 21:00 ч. киноманите ще могат да се насладят на церемонията по връчването на статуетките за първи път в българския ефир. Преди това феновете ще могат да проследят и кои звезди ще покорят аления килим на премиите.
Немският филм за Първата международна война „ На Западния фронт нищо ново “ е лентата, която получи най-вече номинации тази година – цели 14. " Баншите от Инишерин ", черна комедия за другарството, и " Всичко на всички места едновременно ", история за връзката сред майка и щерка посредством метавселената, са с по 10 номинации за влиятелните награди. Сред останалите номинирани ленти са блокбъстърите " Елвис ", " Топ Гън: Маверик “ и „ Аватар: Природата на водата “.
 
Отличията БАФТА 2023 ще бъдат раздадени на публична гала в Лондон в Royal Festival Hall в центъра на Southbank в Лондон. Водещи на блестящото шоу ще бъдат награждаваният артист, водещ и създател Ричард Грант и телевизионната водеща Алисън Хамънд, които ще водят новото студио на БАФТА.
Кои звезди ще минат по аления килим и кои от тях ще си тръгнат с награди от церемонията по раздаването на премиите БАФТА 2023 година? Гледайте на 19 февруари от 21:00 ч. по филмовия канал KINO NOVA.

За KINO NOVA
KINO NOVA е каналът, който предлага кино прекарване на най-високо равнище, с отлична селекция от хитови продукции, известни сериали и международни кино заглавия. Отличена с премия Effie, акцията на KINO NOVA " Великият понеделник " е първата по рода си самодейност, която дава право на феновете да избират кой филм да гледат всеки понеделник. " Треска за Оскари " пък е месецът, в който непокътнато място в ефира имат филми, с номинация или премия от Американската академия за киноизкуство.

 

За BAFTA
Филмовите награди на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) са годишно събитие, отдадено на най-хубавите филми от миналата година. Тази година номинации получиха общо 45 игрални ленти. Можете да намерите още информация на уеб страницата на БАФТА тук.
Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) е водеща интернационална организация за щедрост в изкуството, която демонстрира пред публиката най-хубавите произведения в киното, игрите и малкия екран и поддържа креативния гений във Англия и по целия свят. Чрез церемониите по награждаването и целогодишната стратегия, включваща просветителни събития и начинания като семинари, майсторски класове, стипендии, лекции и наставнически стратегии във Англия, Съединени американски щати и Азия, БАФТА открива и празнува отличната работа, намира, въодушевява и подхранва новите гении и подкрепя креативното съдействие и образование. За повече информация посетете www.bafta.org. БАФТА е записана благотворителна организация (№ 216726).

 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР