Център за спътниково наблюдение на чешкото военно разузнаване и на

...
Център за спътниково наблюдение на чешкото военно разузнаване и на
Коментари Харесай

Център за спътниково разузнаване на НАТО ще бъде създаден в Чехия

Център за сателитно наблюдаване на чешкото военно разузнаване и на НАТО под кодовото наименование SATCEN ще бъде основан от на следващия ден в Чехия, заяви пред публицисти говорителката на военното разузнаване Алжбета Ритгофова, представена от ТАСС.

"В Чехия от на следващия ден стартира основаването на център за действен разбор на сателитна информация SATCEN. Той ще обработва фотоси, които с изключение на всичко останало, ще се употребяват и за потребностите на спасителите по време на стихийни бедствия ", уточни тя. "Центърът ще се занимава с приемане и обработка на сателитни фотоси и данни от радарите за въоръжените сили на Чехия и НАТО. Става въпрос за данни, които ще се употребяват при интернационалните задачи под егидата на Северноатлантическия алианс ", добави говорителката.

Центърът ще бъде въведен в оптимален работен режим съгласно условията на НАТО до началото на 2020 година. Дотогава той ще работи в тестов режим и ще набира експерти, които се чака да бъдат към 50.

Финансирането на основаването на центъра се обезпечава от чешкото министерство на защитата. Най-вероятно за задачата ще бъдат отпуснати стотици милиони крони (десетки милиони долара).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР