Цените на петрола слязоха леко във вторник, без да показват

...
Цените на петрола слязоха леко във вторник, без да показват
Коментари Харесай

Цената на петрола ще очаква удължаването на ограничения добив


Цените на петрола слязоха леко във вторник, без да демонстрират същинската наклонност в миг, в който вложителите пробват да дефинират в каква степен ОПЕК и сътрудниците им ще запазят квотите за рандеман до 2018 година

Цената на американския референтен барел недопечен нефт (WTI) се намали с 19 цента до 48,66 $ при юнските фючърси на борсата в Ню Йорк (New York Mercantile Exchange -Nymex).

„ Продължаваме да сме изправени пред спорни вероятности ”, заключи Джейм Уилямс от WTRG Economics. „ Американският рандеман се повишава по-бързо от плануваното, само че ОПЕК дава да се разбере, че най-малкото ще продължи квотите за производството си ”.

Членовете на картела си постановиха от януари тавани за добива в съгласие със страните отвън ОПЕК като Русия, само че без присъединяване на Съединени американски щати.

Тъй като квотите изтичат теоретично в края на юни, на пазара се усилват „ предложенията на (…) страните производителки за удължение на рестриктивните мерки върху добива до първото тримесечие на 2018 година ”, заключи Анди Липоу от Lipow Oil Associates. „ Кувейт е последната страна, която показва поддръжката си за този таван (на добива, бел.ред.) ”.

Със своето решение от вторник да поддържа сходно удължение Кувейт не влияе върху пазара, защото то е в посоката на взаимното изказване на Саудитска Арабия, преобладаващ член на ОПЕК и на Русия, чието издание при започване на седмицата се отрази доста върху пазара на нефт.

"Цените към този момент се въздействат от концепцията, че ОПЕК ще удължи квотите", декларира Уилямс. "Несигурността е към това дали се възнамерява в допълнение понижаване на добивите".

"Докато нямаме по-конкретни доказателства от ОПЕК в идващите минимум две седмици, пазарът рискува да тръгне нагоре или надолу по най-малкия повод", предизвести той, базирайки се на срещата на страните производителки от картела на 25 май.

Докато са в очакване, вложителите погледнаха към месечния отчет от Международната енергийна организация (IEA), енергийния отрасъл на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, само че публикуването му имаше малко въздействие върху цените.

Докладът "съдържаше малко изненади", написа Тим Евънс от Citi. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР