Цените на петрола се понижиха за четвърти пореден ден, повлияни

...
Цените на петрола се понижиха за четвърти пореден ден, повлияни
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават спада, настроенията са песимистични

Цените на петрола се намалиха за четвърти следващ ден, повлияни от упованията към отсрочената среща на ОПЕК+ и внимателните настроения, преобладаващи на по-широките финансови пазари.

Световният бенчмарк “ ” се потопи под $80 за барел, отбелязвайки петседмична серия на спад – най-продължителната от края на 2021 година насам. Това намаляване на цените на суровия нефт отрази спада на фондовите пазари.

Докладите, разкриващи по-бавен ритъм на повишаване на облагите на китайските промишлени предприятия през октомври, ускориха опасенията за икономическата агресия на най-големия вносител на недопечен нефт в света, допринасяйки за спада на цените на петрола.

Решаващата среща на ОПЕК+, в началото планувана за по-рано, беше отсрочена с четири дни до 30 ноември заради разногласия за квотите сред страните членки. Наблюдаваната уязвимост на фючърсите на суровия нефт накара търговците и анализаторите да чакат спомагателни ограничения от страна на групата за стягане на пазара.

При сорта Brent се следи спад от близо 20% от пика му в края на септември, което се дължи основно на увеличеното предложение от страни, които не са членки на ОПЕК+, и на понижения риск, обвързван с спора сред Израел и Хамас. По-рано този месец Международната организация по енергетика предвижда връщане към остатък на пазара през идната година.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР