Предложението на министър-председателя Джъстин Трюдо за повишаване на данъка върху

...
Предложението на министър-председателя Джъстин Трюдо за повишаване на данъка върху
Коментари Харесай

Канада иска да увеличи данъка върху капиталовите печалби до 66%

Предложението на министър-председателя Джъстин Трюдо за повишение на налога върху финансовите облаги до 66% при започване на 2024 година има за цел да се оправи с финансовия напън, който жилищният пазар оказва върху канадските жители.

Това нарастване включва финансовите облаги от покупко-продажби с акции и продажби на криптовалути, като се има намерение да генерира обилни данъчни доходи. Предложението се сблъска със забележителен отпор както от страна на жителите, по този начин и от страна на фирмите, които настояват, че повишението на налога ще докара до несъразмерна тежест за вложителите и ще попречва икономическата интензивност.

Предложеното повишение на налога евентуално би засегнало необлагани до момента облаги, в това число към 54 милиона канадски $ ($39 милиона) от облаги от криптовалути. Това е част от по-широките старания на Канадската организация за приходите (CRA) да се насочи към неразкрити транзакции и облаги от криптовалути .

CRA е почнала към 400 одита и следствия, свързани с криптоактиви, като се концентрира върху данъчния интервал 2023-2024 година Тези старания акцентират уговорката на организацията да подсигурява спазването на данъчните отговорности в разрастващия се пазар на криптовалути.

Противопоставянето на препоръчаното нарастване на налога включва опасения от страна на вложителите и сдруженията по отношение на негативното влияние върху капиталовите тласъци и икономическия напредък. Критиците настояват, че по-високите налози върху финансовите облаги биха могли да обезкуражат вложенията в акции и криптовалути, което евентуално би забавило нововъведенията и икономическата агресия.

В допълнение към предлагането за повишение на налога, фокусът на CRA върху неразкритите облаги от криптовалути акцентира провокациите при използването на данъчното сходство в бързо разрастващото се пространство на цифровите активи. Генералният шеф по сходството на CRA, Сахил Бехал, акцентира нуждата от засилено публично обучение по отношение на данъчните отговорности, свързани с криптоактивите, с цел да се усъвършенства процентът на съблюдаване на условията.

Като цяло, въпреки че препоръчаното нарастване на налога има за цел да се оправи с натиска на жилищния пазар и да усили данъчните доходи, то провокира забележителна съпротива заради опасения по отношение на евентуалното му икономическо влияние и провокациите при използването на данъчното сходство в бранша на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР