Холандски съд осъди Алексей Пърцев, разработчикът зад Tornado Cash, на

...
Холандски съд осъди Алексей Пърцев, разработчикът зад Tornado Cash, на
Коментари Харесай

Осъдиха основателят на Tornado Cash на над 5 години затвор

Холандски съд осъди Алексей Пърцев, разработчикът зад Tornado Cash, на пет години и четири месеца затвор за пране на противозаконни активи на стойност $1.2 милиарда посредством платформата си.

Перцев, руснак, живеещ в Холандия, беше наказан за улеснение на незаконни действия посредством Tornado Cash.

Очаква се присъдата да има доста влияние върху развиването на принадлежности, фокусирани върху поверителността в децентрализираните финанси, защото основава казус за търсене на отговорност от разработчиците за потреблението на техния програмен продукт от нарушители.

По време на процеса прокурорите твърдяха, че Пърцев не е взел задоволително ограничения за попречване на противозаконни действия в Tornado Cash, до момента в който отбраната отворения и децентрализиран темперамент на платформата.

Tornado Cash работи като децентрализиран протокол в блокчейна на Етериум , предопределен да анонимизира историите на транзакциите. Прокурорите обаче настояват, че платформата е била употребена от незаконни организации, в това число севернокорейската група за киберпрестъпност Lazarus Group, за изпиране на откраднати активи на стойност над $7 милиарда.

Въпреки напъните за покровителство от страна на крипто промишлеността в поддръжка на Пърцев, неговата присъда поражда опасения по отношение на правните отговорности на разработчиците в децентрализираното пространство и салдото сред поверителността и предотвратяването на незаконни действия.

Делото също по този начин има последствия за Roman Storm, различен разработчик на Tornado Cash, изправен пред сходни обвинявания в Съединените щати, чийто развой е плануван за 23 септември.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР