Сътрудничеството на Deutsche Bank с централната банка на Сингапур (MAS)

...
Сътрудничеството на Deutsche Bank с централната банка на Сингапур (MAS)
Коментари Харесай

Deutsche Bank влиза в блокчейн партньорство с централната банка на Сингапур

Сътрудничеството на Deutsche Bank с централната банка на Сингапур (MAS) бележи забележителна стъпка в проучването на токенизацията на активи, изключително на пазарите за финансиране на едро и разрастващата се сфера на децентрализираното финансиране (DeFi).

Присъединявайки се към Project Guardian на MAS, Deutsche Bank цели освен да тества отворена и оперативно съвместима блокчейн платформа, само че и да способства за установяването на индустриални стандарти и протоколи.

Водено от Бун-Хионг Чан, началник на отдела за скъпи бумаги и технологии на Deutsche Bank за Азиатско-тихоокеанския район, партньорството значи съгласувани старания за отключване на капацитета на ръководството на цифрови фондове и капиталовото обслужване.

Сътрудничеството с Memento Blockchain, софтуерна платформа, профилирана в DeFi и ръководство на цифрови активи, се основава на триумфа на предходното им начинание, Project DAMA. С създаването на DAMA 2, Deutsche Bank е подготвена да продължи своето проучване на блокчейн технологията и нейните приложения във финансовия бранш.

Чрез тази самодейност банката се стреми да употребява опита на Interop Labs и да се интегрира с мрежата Axelar, главен състезател в региона на оперативната съгласуемост на блокчейн.

Това партньорство с Project Guardian на MAS акцентира уговорката на Deutsche Bank за нововъведения и съдействие в непрестанно развиващия се пейзаж на цифровите финанси. Тъй като световните финансови регулатори не престават да изследват и да се ориентират в сложността на блокчейн технологията, начинания като Project Guardian служат като решаващи платформи за шерване на познания и съдействие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР