Цената на петрола се повиши до най-високото си ниво от

...
Цената на петрола се повиши до най-високото си ниво от
Коментари Харесай

Цената на петролът скочи до двумесечен връх – ето защо

Цената на петрола се увеличи до най-високото си равнище от два месеца насам след случай, при който бе нападнат танкер с гориво край Йемен, което акцентира геополитическите опасности, свързани с доставките на недопечен нефт.

Цената на West Texas Intermediate доближи над $78 за барел, отбелязвайки най-високата си цена от ноември насам. Плавателният съд, ръководен от комерсиалната компания Trafigura Group, беше ударен с ракета на към 55 благи югоизточно от Аден, Йемен. Фючърсите върху рафинирани артикули, като дизелово гориво и бензин, също означиха покачване, достигайки двумесечни върхове.

През тази седмица цените на суровия нефт се покачиха с повече от 6%, което е най-значителното покачване от седмицата след началото на войната сред Израел и Хамас. Положителните фундаментални вести и поддръжката от логаритмите за търговия помогнаха за изтласкването на фючърсите над основните механически равнища.

Въпреки това деветдневният показател на относителната мощ на американския бенчмарк демонстрира, че той се е открил на територията на свръхпокупка, което подсказва, че скокът може да е бил несъразмерен.

Повишението на цените на суровия нефт е обвързвано с нарасналото напрежение в Близкия изток. Съединени американски щати започнаха военни дейности против подкрепяните от Иран бунтовници хути в Йемен, с цел да ги принудят да прекратят нападенията против комерсиалното мореплаване в Червено море .

Освен това нападенията с дронове против рафинерии в Русия представляваха опасност за потоците от недопечен нефт на фона на продължаващия спор в Украйна.

През януари петролът означи растеж от над 8%, подсилен от ненадейно забележителното понижаване на запасите в Съединени американски щати и напъните на китайските политици да стабилизират стопанската система си.

Въпреки това измежду търговците остава предпазливостта заради евентуалните огромни доставки от производители отвън ОПЕК и по-бавния напредък на търсенето в главните вносители, в това число Индия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР