Цената на бензина вече е под 3 лева на бензиностанциите

...
Цената на бензина вече е под 3 лева на бензиностанциите
Коментари Харесай

Радев: България произвежда електричество, няма да има режим на тока

„ Цената на бензина към този момент е под 3 лв. на бензиностанциите на „ Лукойл “ и това е началото на един развой от ограничения. Намаляването на горивата и на цената на газа за идващия месец с 30% са действителни резултати, реализирани с старания и доста работа “, това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, откакто участва на откриването на академичната 2022/2023 година на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи.

По думите му до момента в който има служебно държавно управление няма да има режим на тока, няма да бъде ограничавано и улично осветяване.

„ България е производител на електрическа сила и експортьор, и българите няма да стоят на мрачно “, добави той.

Според него огромните обезщетения, които европейците ще посрещнат с огромно утвърждение тази зима, ще имат своите последици.

„ В момента Европа се пробва да предотврати общественото напрежение и да се подсигурява политическо успокоение за сметка на жертване на пазарните механизми, посредством въвеждане на ограничения, които са ни познати от едно по-далечно минало и с големи обезщетения “, сподели Радев.

По думите му главната задача на служебното държавно управление, не е да лимитира потреблението и производството, което е сигурен път към застоялост, а да търси най-евтините първични материали, без значение от кое място, и да дава най-хубавите условия за българския бизнес и жители.

„ Все още има политици, които са подготвени да жертват стопанската система и благосъстоянието на хората, в името на стопанската система. Нито българския бизнес, нито обществото могат да търсят повече опити, нито да заплащат цената на нечия взаимозависимост “, акцентира президентът.

Радев насочи посредством медиите и няколко въпроса, за които посъветва да бъдат заложени към участващите в изборите през октомври:

„ Как ще пристигна мазутът за топлофикациите и на каква цена? Как ще се отрази на производството на горива и на цените, решението на предходното държавно управление за ограничение на износа на петролни артикули с генезис Русия? Как ще се отрази дерогацията на съветския нефт? Дали България изобщо ще има рафинерия, дали ще е производител на горива или вносител? “

„ Партиите и политици да вдигнат погледа си малко над ежедневните нападки “, посъветва президентът.

„ Газпром ” не е панацея, а една от опциите и те ни дължат доставка на газ “, сподели още президентът.

Той дефинира диалозите за газа като дълги и комплицирани.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР