Цената на акциите на NVIDIA се повиши със 111% от

...
Цената на акциите на NVIDIA се повиши със 111% от
Коментари Харесай

Благодарение на AI-бума, състоянието на основателя на NVIDIA се е удвоило от началото на тази година

Цената на акциите на NVIDIA се увеличи със 111% от началото на годината, отразявайки интереса на вложителите към тематиката за изкуствения разсъдък, в която компанията съумя да реализира прочут търговски триумф. Тъй като компенсацията на изпълнителния шеф на NVIDIA е директно подвластна от пазарната стойност на акциите на компанията, той съвсем удвои положението си тази година до 27,3 милиарда $.

Bloomberg споделя сходни оценки и в същото време дефинира тази динамичност като най-значимата измежду останалите американски милиардери, свързани с софтуерната сфера. Акциите на NVIDIA просто образуват по-голямата част от благосъстоянието на създателя на компанията Дженсън Хуанг (Jensen Huang) и в този смисъл динамичността на фондовия пазар тази година беше в негова изгода. По отношение на растежа на благосъстоянието, Хуанг надмина даже създателя на Meta Platforms Марк Зукърбърг (Mark Zuckerberg), който, макар че има 88,7 милиарда $, беше стеснен до единствено 94% във връзка с растежа.

Китай и Тайван съставляват повече от половината от приходите на NVIDIA през предходната фискална година, само че от септември предходната година американските управляващи ограничиха способността на компанията да доставя на пазара на КНР избран набор от изчислителни ускорители, които американските чиновници считат, че могат да бъдат употребявани за подсилване на военния капацитет на страната. NVIDIA бързо разбра обстановката, като предложи на китайските клиенти модифицирани версии на ускорителите, които съгласно характерностите си със ресурс надвишават критериите за легалност на доставките на китайския пазар.

Дженсън Хуанг сподели, че се надява на нормализиране на връзките сред Китай и Съединените щати, защото това би било от изгода за целия свят. Според външни специалисти, китайският проблем в бъдеще ще стартира да визира бизнеса на фирмите в бранша на полупроводниците, само че до момента взривът, обвързван с ИИ, значително компенсира това влияние.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР