Предишната версия на операционната система на Microsoft все още получава

...
Предишната версия на операционната система на Microsoft все още получава
Коментари Харесай

Потребителите не могат да актуализират Windows 10 поради грешка на разработчика – Microsoft призна този бъг

Предишната версия на операционната система на Microsoft към момента получава актуализации, макар че разработчиците скоро ще спрат да я поддържат. Трудностите с инсталирането на кръпките обаче към този момент са почнали.

Microsoft неотдавна пусна майската актуализация за операционната система Windows 10, която, както се оказва, не може да бъде конфигурирана на всеки компютър. По този метод доста консуматори срещнаха грешката 0x800f0982, когато се пробваха да актуализират системата си до KB5037765. Подобен проблем беше следен и в тази ситуация на Windows Server 2019.

Както се оказа, казусът се дължи основно на неналичието на езиковия пакет en_us на устройството. Освен това Microsoft призна грешката и евентуално към този момент работи по отстраняването ѝ.

Следователно потребителите, които имат компликации при инсталирането на най-новите актуализации на Windows 10, би трябвало да ревизират за езиковия пакет en_us и да го изтеглят, в случай че липсва на техния компютър. Reddit към този момент удостовери, че този способ работи.

Кръпката под номер KB5037765 би трябвало да поправя грешката, която предизвиква спиране на VPN връзките.

Важно е също да си напомним, че най-новите процесори на AMD няма да поддържат към този момент Windows 10.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР