Експертите на DxOMark тестваха камерата на смартфона Google Pixel 8a.

...
Експертите на DxOMark тестваха камерата на смартфона Google Pixel 8a.
Коментари Харесай

По-добър от iPhone 14 и Galaxy S24. Експертите на DxOMark тестваха камерата на Google Pixel 8a

Експертите на DxOMark тестваха камерата на смарт телефона Гугъл Pixel 8a. Въпреки позиционирането като банален модел и относително непретенциозен набор от датчици за изображения, устройството съумя да изпревари редица по-скъпи съперници, в това число iPhone 14 и Galaxy S24.

Гугъл Pixel 8a получи 64 MP съществена камера с оптична стабилизация, формат на оптичния датчик 1/1.73″ и диафрагма f/1.89. Размерът на пикселите на матрицата е 0,8 μm, а EFR е 26 mm. Вторият 13MP датчик получи ултраширокоъгълен обектив с ъгъл на видимост 120° (1,12 μm, f/2,2).

Специалистите на DxOMark оцениха качеството на снимане на смарт телефона като „ доста положително “. Устройството показва чудесно цветопредаване и прецизен избор на експозицията, без акценти и тъмни области в фрагмента. Освен това камерата бързо концентрира и стабилизира изображението.

Това несъмнено не е и без дефекти: смарт телефонът изостава от по-старите модели Pixel 8 във връзка с детайлността в фотосите. Експертите също означават от време на време неточни тонове на кожата при снимане в портретен режим на закрито, несигурно фокусиране по време на серийно снимане и поява на артефакти от софтуерното замъгляване на фона.

Видеото в множеството случаи излиза без явни дефекти, само че от време на време се появява дигитален звук и загуба на елементи. Освен това в обособени случаи има и такива дефекти като разлика в остротата сред сходни фрагменти, ореоли под формата на цветни ръбове над обектите и фрагментарно записване на видеоклиповете.

Гугъл Pixel 8a зае 33-то място в световната ранглиста на DxOMark и второ в своята ценова категория след Гугъл Pixel 7. В същото време iPhone 14 и базовият Galaxy S24 си поделиха 42-рото място, а Pixel 6 Pro беше подложен на четиридесетото място в световния лист.

Прочетете и публикацията ни по отношение на 6-те съществени преимущества на Гугъл Pixel 8a спрямо Pixel 7a. Припомняме също, че Pixel 8a е с флагманския чип Tensor G3 и се предлага със 7 години ъпдейти на цена от $499.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР