Трябва да тичаме и да бързаме, защото вече изгубихме три

...
Трябва да тичаме и да бързаме, защото вече изгубихме три
Коментари Харесай

Ципрас в Скопие: Трябва да тичаме и да бързаме, изгубихме много време

Трябва да тичаме и да бързаме, тъй като към този момент изгубихме три десетилетия, би трябвало да прескочим всички пропасти, да се опитаме от история на войните и разделянето да преминем към съдействие и напредък. Това съобщи гръцкият министър председател Алексис Ципрас на взаимна конференция в Скопие с премиера на Северна Македония Зоран Заев, съобщи организация МИА.

Ципрас акцентира, че Гърция ще продължи да поддържа Северна Македония в напъните й да продължи нужните промени и да стане членка на Европейския съюз.

" Нашето публично посещаване през днешния ден съставлява историческа стъпка напред за Балканите и Европа. Ние сме тук, с цел да намерим решение и да гледаме напред, да градим мостове вместо стени ", съобщи Ципрас.

Той напомни, че преди месеци Гърция беше първата страна, утвърдила протокола за присъединение на Северна Македония към НАТО , и заяви, че през днешния ден двете страни подписват меморандум за съгласие по отношение на процеса на интеграция на страната в Европейски Съюз.
 БГНЕС-->
Най-важната тематика на днешната среща със Заев, по думите на Ципрас, е била стопанската система. Той уточни, че води със себе си огромна бизнес делегация от Гърция, а в Северна Македония и до момента, макар компликациите, са работили доста гръцки бизнесмени. Ципрас заяви, че е образуван координационен комитет за съдействие на двете страни.

Гръцкият министър председател сподели още, че Северна Македония и Гърция са подписали контракт за подбран а, който е доказателство за волята на Гърция да помогне в построяването на отбранителните потенциали на Северна Македония, включващи образованието на фрагменти, отбранителната промишленост, военното разузнаване и въздухоплаването.

Ципрас сподели, че с цел да има твърди основи за съдействие сред двете страни, би трябвало да се работи интензивно за осъществяване на Преспанското съглашение.

" За малко време направихме огромни крачки напред и би трябвало да продължим по този начин и в бъдеще ", съобщи гръцкият министър председател.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР