Трима души са били сериозно ранени при днешната атака с

...
Трима души са били сериозно ранени при днешната атака с
Коментари Харесай

Кървава атака в германски влак: Сириец намушка с нож трима мъже

Трима души са били съществено ранени при днешната офанзива с нож в немски високоскоростен трен, заяви Червеният кръст, представен от ДПА.

Атаката е била осъществена сутринта в бързия междуградски трен сред Регенсбург и Нюрнберг. Полицията заяви, че единственият обвинен за осъществяването на нападението е бил арестуван и към този момент няма опасност за обществеността.

Баварският Червен кръст заяви, че е оказал първа помощ на място на трима съществено потърпевши души и по-късно ги е превозил към болница.

Според източници от силите за сигурност ранените са трима мъже на възраст 26, 39 и 60 години.

Властите към момента не са дали детайлности за събитията към нападението и за произхода на нападателя.

Според източници от силите за сигурност обвинения е 27-годишен сириец. Вестник " Билд " заяви, че се счита, че арестуваният страда от душевен проблеми и е викал за помощ във влака.

Сигналът за офанзивата е бил получен от полицията в 9:20 часа локално време и чиновници на реда са отишли на място. Говорител на федералната полиция сподели през днешния ден сутринта, че влакът сега е спрян в град Зойберсдорф в баварския район Горен Пфалц.

Говорител на немския железопътен оператор " Дойче бан " сподели, че придвижването по железопътната линия Регенсбург-Нюрнберг е прекъснато от към 09:00 ч. локално време. " Дойче бан " разгласи в " Туитър ", че сега е невероятно да се планува по кое време ще бъде възобновено придвижването на влаковете по линията и добави, че " ще има забавяния ".

Федералният вътрешен министър Хорст Зеехофер изрази своя смут и прикани за успокоение.

" Жестоката офанзива с нож в бързия междуградски трен е ужасна ", сподели той, представен в " Туитър " от представител на министерството. Зеехофер сподели, че се надява, че ранените и тези, които са станали очевидци на офанзивата, ще се възстановят бързо и изцяло. Той също по този начин благодари на полицията и чиновниците във влака " за техните смели дейности ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР