Трима души са арестувани за масовата стрелбаДевет от пострадалите са

...
Трима души са арестувани за масовата стрелбаДевет от пострадалите са
Коментари Харесай

Един убит и 21 ранени на парад в Канзас сити

Трима души са задържани за всеобщата пукотевица
Девет от потърпевшите са деца

Един човек бе погубен, а 21 ранени при всеобща пукотевица на церемониал в Канзас сити, проведен в чест на успеха на тима по американски футбол “Канзас сити чийфс ” в Супербоул (титлата в Националната футболна лига на САЩ), съобщи Би Би Си.
От ранените девет са деца, само че положението им не е тежко и се чака те да се възстановят. Други осем от потърпевшите са с животозастрашаващи пострадвания. Властите не оповестиха имената на жертвата и на ранените.

В болница са били откарани и хора, които не са били простреляни, а са получили пострадвания в блъсканицата след стрелбата.
“Ядосана съм от това, което се случи през днешния ден. Хората, които са пристигнали на това тържество, би трябвало да чакат безвредни условия ”, отсече началничката на градската полиция Стейси Грейвс.

От полицията показаха, че има трима арестувани във връзка със стрелбата, само че не дадоха повече детайлности - нито за участниците, нито за претекстовете им.

Стрелбата се случи наоколо до жп гарата Юниън, малко след края на парада.

Видеоматериали демонстрираха безредна сцена пред гара Юниън, до момента в който служителите на реда нахлуваха в постройката, а хората, които бяха участвали на празненството за Супербоул, бягаха в опит да се скрият на безвредно място.

Според известията градските управляващи са очаквали, че парадът ще събере навалица, която може да надвиши 1 милион души. По трасето на парада са били ситуирани над 800 полицейски чиновници, които охранявали мероприятието, само че реагирали неотложно на изстрелите.

В коментар на нападението президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани US Конгреса да вземе ограничения за надзор на огнестрелните оръжия, като добави, че той и брачната половинка му Джил се молят за всички убити и ранени в Канзас сити.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР