Финансовото министерство на САЩ е предупредило Райфайзен банк (Raiffeisen Bank),

...
Финансовото министерство на САЩ е предупредило Райфайзен банк (Raiffeisen Bank),
Коментари Харесай

Ройтерс: САЩ заплашиха Райфайзен банк да я отрежат от доларовата система заради дейности в Русия

Финансовото министерство на Съединени американски щати е предизвестило " Райфайзен банк " (Raiffeisen Bank), че достъпът ѝ до американската финансова система може да бъде стеснен поради покупко-продажбите в Русия, съгласно осведомен с кореспонденцията източник, представен от Ройтерс.

На 6 май заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо е изпратил писмо до " Райфайзен банк ", изразявайки опасения по отношение на разширението на активността на австрийската банка в Русия, както и договорката за 1,5 милиарда $ със глобен съветски олигарх, която след това бе прекъсната, е декларирал източникът, поискал анонимност, съобщи Българска телеграфна агенция.

И въпреки че договорката обвързвана с Олег Дерипаска е била прекъсната след приемането на писмото, опасенията на американското финансово министерство по отношение на Русия са се запазили, съгласно източника.

Говорител на " Райфайзен банк " съобщи, че банката е поставила завършек на договорката австрийската строителна компания " Щрабаг " (Strabag), обвързвана с олигарха Олег Дерипаска, и не е влизала в други сходни преводи. Според него финансовата институция е " понижила доста " дейностите си в Русия и е подхванала огромни ограничения, с цел да ограничи рисковете да бъде глобена.

В писмото Адейемо, който е вторият най-високопоставен чиновник във финансовото министерство, е написал, че разширението на " Райфайзен " опонира на уверенията, които банката е дала, съгласно източника.

Адейемо е предизвестил, че дейностите на " Райфайзен банк " усилват вероятността финансовото министерство да предприеме дейности, с цел да ограничи достъпа до американската финансова система, имайки поради, че сходно държание заплашва националната сигурност на Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР