Тричленен състав на Апелативен съд - София потвърди определението на

...
Тричленен състав на Апелативен съд - София потвърди определението на
Коментари Харесай

Съдът измени мярката на помагач за убийство на бивш криминалист

Тричленен състав на Апелативен съд - София удостовери определението на Софийския градски съд, с което на Боян Табаков, упрекнат за помагачество в убийството на някогашния служител на реда Любомир Иванов в кв. " Лозенец “ в София е променена мярката за неотклонение от " домакински арест " в " парична гаранция " в размер на 10000 лева, оповестиха от Съдебната палата. 

Апелативният съд се съгласява с доводите на Софийски градски съд, че няма заплаха обвинения да се укрие и да извърши друго закононарушение. Магистратите от Апелативния съд обаче отхвърлиха да уважат настояването на отбраната на Табаков за понижаване размера на гаранцията, като показаха, че това ангажира обвинения със подпомагане по следствието на закононарушението.

Определението на САС е дефинитивно.

Табаков е упрекнат за помагачество за умишленото ликвидиране на някогашния служител на реда Любомир Иванов, осъществено на 25 март 2022 година в кв. " Лозенец " в София. Убитият е бил някогашен чиновник в отдел " Криминална полиция " на Столична дирекция на вътрешните работи.

В резултат на осъществената процесуална и оперативна активност от страна на проверяващите органи, взаимно със Софийската градска прокуратура, са били арестувани и привлечени в качеството на обвинени две лица. По искане на държавното обвиняване по отношение на тях са били взети ограничения за неотклонение задържане под стража.

Впоследствие по жалбата на отбраната на обвинения Боян Табаков мярката му за неотклонение е била променена от " задържане под стража " в " домакински арест ", а през декември 2022 година - в парична гаранция.

По досъдебното произвеждане е открито, че причинителят на убийството е обвиненият Кристиян Илиев. Той авансово подсигурил револвер, упражнявал пукотевица, проучил региона на местоживеене на жертвата и ежедневните му привички. Освен това съставил проект за метода на умъртвяването му, подсигурил лек автомобил за отдалечаване от мястото на осъществяване на незаконното действие.

Неговият съизвършител – обвиненият Табаков, посочил и разяснил на причинителя по какъв начин да стреля с огнестрелно оръжие с съответен диаметър и му съдействал за подсигуряване на автомобил.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР