Три силни заглавия закриват 17-тия София Филм Фест в Пловдив

...
Три силни заглавия закриват 17-тия София Филм Фест в Пловдив
Коментари Харесай

Украински филм на СФФ – Пловдив днес

Три мощни заглавия закриват 17-тия София Филм Фест в Пловдив  В последния ден на фестивала може да гледате украинския „ Отражение “ , най-новия биографичен филм за нея за принцеса Даяна „ Спенсър “ и кино лентата на Стефан Арсениевич   „ Докато мога да ходя “

Фестивалният ден стартира в 15:30 ч с номинирания за „ Златен лъв “ украински филм  „ Отражение “. Украинският хирург Серхий е хванат от съветските войски в зоната на спора в Източна Украйна. Докато е в плен, той е изложен на оскърбление, принуждение и равнодушие към човешкия живот. След освобождението си се завръща в комфортния си апартамент и се пробва да откри смисъл в живота, като възвърне връзките с щерка си и някогашната си брачна половинка. Серхий се учи по какъв начин още веднъж да бъде човек и татко за щерка си.

В 18:00 ч е началото на най-новия биографичен филм за принцеса Даяна „ Спенсър “. В него главното деяние се развива по време на Коледната почивка, която английското кралско семейство чества в имението си в Сандрингам през 1991 година „Бракът на Даяна и Чарлз от дълго време е станал просто условност. Въпреки че слуховете за изневери и бракоразвод се натрупат, има разпореждане за опазване на мир по време на коледните празненства в имението. Времето е непокътнато за ястие и пиянство, пукотевица и лов. Даяна познава тази игра. Но тази година всичко ще бъде доста по-различно“.

Последната прожекция от 20:30 ч е на носителя на огромната премия в Карлови Вари ’21 „ Докато мога да ходя “. Страхиня и брачната половинка му Абабуо напущат Гана с фантазията за по-добър живот в Европа. Вместо да стигнат на Запад обаче, те са депортирани в Сърбия. Докато Страхиня стартира да гради кариера, Абабуо не може да реализира упоритостите си и е все по-разочарована. Когато един ден тя изчезва, Страхиня потегля да я търси. Разказ за любовта и за нуждата да открием своето място в света.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР