Три договора за доставка на 137 електрически превозни средства за

...
Три договора за доставка на 137 електрически превозни средства за
Коментари Харесай

София ще получи 137 електробуси, трамваи и тролеи по европрограма

Три контракта за доставка на 137 електрически транспортни средства за възстановяване качеството на въздуха в София бяха подписани със Столичната община, оповестиха от Министерството на околната среда и водите.

Общият размер на вложенията е 261,4 млн. лева, като 218 млн. от тях са безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия " Околна среда ". Очаква се с потреблението на актуалния екологичен градски превоз количеството фини прахови частици в столицата да намалее с 4,81 тона годишно.

Първият контракт е за 25 нови нископодови съчленени трамваи, които ще се експлоатират по линии с номера 4, 5 и 18. По втория контракт ще бъдат купени 30 нови нископодови съчленени тролейбуси, които ще заменят към този момент амортизирани транспортни средства.

По плана ще бъдат доставени също 30 нови електробуси. Ще бъдат построени и нови електробусни линии, които да заместят съществуващи автобусни направления. Електробусите ще употребяват най-съвременните бързозарядни технологии, основани на ултракондензатори. За зареждането им ще бъдат построени 10 зарядни станции, ситуирани на началните и крайните спирки и в обслужващите депа.

По третият контракт ще бъдат оставени 52 нови електрически рейсове и профилирано съоръжение за тях. Те ще се движат по съществуващи и по новооткрити линии с довеждаща функционалност към метрото и трамвайната мрежа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР