Три дни преди европейската среща на върха в Залцбург, която

...
Три дни преди европейската среща на върха в Залцбург, която
Коментари Харесай

Курц поиска среща на върха ЕС - Африка

Три дни преди европейската среща на върха в Залцбург, която ще бъде отдадена значително на миграционния въпрос, австрийският канцлер Себастиан Курц разгласи организирането на среща на върха Европейски Съюз - Африка през декември, а френският президент Еманюел Макрон поиска усилване на процеса за експулсиране на противозаконни мигранти, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

" Ще организираме среща на върха Европейски Съюз - Африка през декември. Надяваме се на поддръжката на Франция. Ние желаеме да се съсредоточим върху икономическото развиване на Африка ", съобщи Курц, който през вчерашния ден бе посетител в Елисейския замък на френския президент Макрон.

Австрия, която от юли е ротационен ръководител на Европейски Съюз, е хазаин на европейската среща на върха в Залцбург на 20 септември, на която се чака миграционната тематика да бъде водеща.

" По принцип концепцията за среща на върха на Европейски Съюз и Африка наподобява добра ", се споделя в изказване на Елисейския замък. Президентството напомня, че наскоро в своя тирада Макрон изрази предпочитание за развиване на икономическото партньорство с Африка.

Курц, който е последовател на твърдата линия против имиграцията, е отпред на ръководеща коалиция, която сплотява десницата и крайната десница. Според Елисейския замък канцлерът обаче не желае да бъде сравняван по миграционната политика с Унгария и в някои връзки с Италия.

Вчера в Елисейския замък Курц сподели пред публицисти, че поддържа предлагането на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за укрепване на Фронтекс с 10 000 гранични чиновници до 2020 година Той добави, че европейските страни, в които първо идват мигрантите, имат потребност от европейска взаимност, само че би трябвало в подмяна да ръководят миграционните потоци.

Макрон прикани за по-добър надзор над притока на мигранти посредством подсилване на Фронтекс и за по-добър разговор със страните на генезис и на пренос на мигранти. Той сподели, че това би трябвало да стане при съблюдаване на европейските полезности. Макрон обаче добави, че е нужно да има политика за връщане на тези мигранти, които са " в нередовно състояние и не са подобаващи да получат леговище ".

Френският президент поддържа целта на Виена за битка против противозаконната имиграция посредством усилване на защитата на външните граници на Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР