Три дни четириногото е било по следите на Сашко от

...
Три дни четириногото е било по следите на Сашко от
Коментари Харесай

Запознайте се с кучето Макс - спасителят на хора при екстремни ситуации

Три дни четириногото е било по следите на Сашко от Перник, търсило е и оживели след земетресението в Турция

Един от най-успешните ни планински спасители е немската овчаркаМакс. Кучето е част от екипа, изпратен от България, в търсене на оживели след опустошителното земетресение в Турция. Три дни Макс е бил и по следите на Сашко от Перник.

Оперативно куче, клас C. Макс е подготвен да намира хора в неволя с острия си усет. Затова и попада в Турция незабавно след земетресението.

“Когато разбрахме, че от едно място са извадени пет индивида живи и от едно друго място отново имаше една жена извадена жива, адреналинът се доста повишава “, съобщи пред камерата на планинският избавител и лидер на МаксГеорги Балабанов.

Благодарение на Макс и останалите кучета от екипа са избавени най-малко шестима души. За да е най-хубавият, Макс се образова всекидневно. Началото било мъчно, споделя лидерът му.

“Моето куче е малко по-твърдо и имахме известни усложнения “, съобщи Георги Балабанов.

Постепенно обаче става първенец в намирането на хора в неволя. Заради острия си усет, Макс е взел участие и в издирването на Сашко от Перник.

„ Там три дни бяхме с него. Билото над Перник до Перник сме слизали 3-4 пъти и от билото чак в Радомир сме слизали “, добави лидерът на Макс.

Макс е единственото куче-спасител от отряда в Самоков и пръв асистент при произшествия в планината.

„ За зимния сезон имаме досега 343 случая. На ски писти главно и отвън ски писти имаме 3-4 случая “, изясни началникът на отряда по планинско избавяне в Самоков Йордан Стоянов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР