Треви и тръстика с площ от над 35 декара са

...
Треви и тръстика с площ от над 35 декара са
Коментари Харесай

Над 35 дка тръстика изгоряха край Дуранкулашкото езеро

Треви и тръстика с повърхност от над 35 декара са изгорели в западната част на предпазената околност Дуранкулашко езеро, оповестяват от ОД на Министерство на вътрешните работи.

Сигналът е получен през вчерашния ден към 12:30 часа. При огледа на място е открит нов пожар в северозападния завършек на езерото с повърхност към 2 декара, който е сподавен от екипи на Районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - град Шабла. Образувано е досъдебно произвеждане.

Това е вторият пожар в предпазената територия за по-малко от два месеца. На 5 февруари в североизточната част на езерото изгоряха 15 декара тръстика. В резултат от пламъците и топлото тогава време над 1000 червеногуши и огромни белочели гъски напуснаха зимния си дом, заяви по-късно за Българска телеграфна агенция екологът от Българското сдружение за отбрана на птиците Михаил Илиев.

Дуранкулашкото езеро е предпазена околност, която приютява голям брой редки биологични типове. През него минава прелетният път Via Pontica. В региона са регистрирани близо 260 типа птици, над 90 от които са гнездящи. Езерото е известна дестинация за орнитоложки туризъм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР